Header - M.P.O. Books op de Utrechtse Heuvelrug


FacebookTwitterYoutube

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van schrijver M.P.O. Books

De boeken

De bloedzuiger - herziene uitgave 2017

Bestel De bloedzuiger bij de plaatselijke boekhandel!

Of anders online: AKO, Bol.com, Bruna.nl, ECI, E-Pulp Publishers - Webshop, Libris, The Read Shop, Standaard Boekhandel.

De ouders keerden niet terug (Anne van Doorn)

Bestel De ouders keerden niet terug bij de plaatselijke boekhandel!

Of online:

Bol.com | Bruna.nl | Eci.nl | E-Pulp Publishers - Webshop | Libris | The Read Shop | Standaardboekhandel.be

Anne van Doorn heeft met De ouders keerden niet terug een verrassend leuke detective-achtig mysterie geschreven - Thrillzone.nl

Bij verstek veroordeeld - e-book

Het eerste deel nu als e-book verkrijgbaar, voor slechts 4,95 euro!

Ako.nl, Amazon.nl, Blz.nl, Boek.be, boeken.com, Bol.com, Bruna.nl, ECI.nl, E-Pulp Publishers - Webshop, Kobo.com, Libris.nlReadshop.nl en Standaard Boekhandel.

Cruise control

Bestel Cruise control bij de plaatselijke boekhandel!

Of anders online:

Nederland: AKO.nl, BLZ.nl, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Van Stockum

Vlaanderen: Cosmox.be, ECI.be, Standaardboekhandel.be

Schrijven is... een afgesloten huis

Bestel Schrijven is... een afgesloten huis bij de plaatselijke boekhandel!

Of online:

Paperback (Nederland): AKO, BLZ, Bol, Bruna, Cosmox, ECI, Libris, The read shop, Van Stockum

(Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

E-book: AKO, Bol, Bruna, Cosmox, ECI, The read shop, Van Stockum / Cosmox.be / ECI.be / Standaard Boekhandel.be

Benieuwd naar Schrijven is... een afgesloten huis? Download nu gratis de e-book preview en lees de inhoudsopgave en het voorwoord!
E-boek preview (pdf) f E-boek preview (.htm)

Een afgesloten huis

Bestel Een afgesloten huis nu bij de plaatselijke boekhandel!

Of online (Nederland): AKO, BLZ, Bol, Cosmox, ECI, Libris, The read shop, Van Stockum, Wohi.nl.

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

Books zou best eens een van de toekomstige winnaars van De Gouden Strop kunnen zijn. Een afgesloten huis is geslaagd, goed geschreven, met snelheid en spannende momenten - Biblion

Books heeft de gave om het genre detective naar een hoger plan te tillen. Niet alleen zit het verhaal vol plotwendingen waardoor de spanning hoogtij viert, ook weet hij zijn personages voldoende uit te diepen waardoor er een zeer levendig verhaal is ontstaan vol intrige, spanning, romantiek en zelfs humor - Eva Krap, BangerSisters.nl

Een vlot geschreven, spannend verhaal met verrassingen. Een boek van Nederlandse bodem voor vele uren leesplezier - TheSword Magazine

Een spannend verhaal, met verrassende elementen om het boek goed te laten lopen - Felice Beekhuis, Boekenbijlage.nl

Dit boek maakt de lezer nieuwsgierig naar andere delen uit de serie over de Utrechtse Heuvelrug - Katleen Scheers, Crimezone

Ook nu weer is M.P.O. Books er in geslaagd om de lezers van het begin tot het eind te boeien - Ali van Vemde, 't Groentje

Een afgesloten huis is one of the best in the series - Beneath the Stains of Time

Ook met humor is het verhaal rijkelijk doorspekt - Lon van Zijl, Trefpunt Houten

Een aanrader voor de liefhebbers van dit genre - Saskia Schouten, Boekenmening.nl

Benieuwd naar Een afgesloten huis? Download nu gratis de e-boek preview en lees de eerste veertig pagina's!
E-boek preview (.epub) f E-boek preview (.doc)

Dodelijke hobby - gratis e-boek!

Paperback novelle en twee korte verhalen extra. Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Bestel Dodelijke hobby bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

E-boek ... gratis! (alleen novelle, zonder extra's):

Downloaden (.epub - voor e-readers)
Of: downloaden (.epub in een .zip - voor de pc)
Of: downloaden (.pdf - voor de pc)

A well-written crime story that literally keeps you guessing until the end - Beneath the stains of time

A well plotted mystery - More than a reading journal

Al met al een leuk boekje. Het las lekker weg. Aan te raden voor mensen die een cozy mystery leuk vinden - De boekblogger

 

 

Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief 3

 

- 5 maart 2004 -

Inhoud:

1 Welkomstwoord

2 De vormgeving: wat de cover is geworden!!

3 Het interview met Erik de Bruin, de vormgever

4 De flaptekst van 'Bij verstek veroordeeld'

5 Nieuwe boekrecensies

6 Verantwoording

1 Welkomstwoord

 Het is bijna niet voor te stellen, maar de tijd vliegt zo hard, dat de publicatie van mijn debuut aanstaande is. Deze week moet in principe het boek naar de drukker gaan. Dan, heb ik mij laten vertellen, duurt het drukken zelf nog eens drie weken. Kortom, begin april moet het boek er zijn. Helaas, helaas, de datum van de boekpresentatie heb ik nog niet. Daar hoop ik zeer spoedig over te berichten. Wat ik wel heb, is zeker zo interessant.

In deze nieuwsbrief alle aandacht voor de vormgeving van het boek. Uiteraard is de cover van 'Bij verstek veroordeeld' het meest in het oog springend. Maar er zijn ook andere aspecten van de vormgeving die aan de orde komen, zoals het binnenwerk en de flaptekst. 

Ik hoop dat je de brief met veel plezier leest!

Groet,

M.P.O. Books (Marco)

http://www.mpobooks.nl

2 De vormgeving: wat de cover is geworden!!

 In januari vond de coververkiezing plaats, waarbij je kon kiezen tussen twee opties. Er werden in totaal 52 stemmen uitgebracht, waar ik reuze blij mee ben! Bij deze wil ik je nog eens bedanken voor je stem en aanvullende opmerkingen. Erg waardevol!

De strijd was spannend. Zowel optie 1 als 2 trokken veel stemmers. Van de verkiezing heb ik een verslag gemaakt, dat naar uitgever Larry Iburg van Ellessy is gegaan. De eindconclusie kun je nog vinden op: http://home.hetnet.nl/~mpobooks/coververkiezing.htm

Dit is de cover van 'Bij verstek veroordeeld' geworden:

Bij verstek veroordeeld

Mocht je een grotere versie van de cover willen bewonderen, gebruik dan deze link: http://home.hetnet.nl/~mpobooks/BVVgroot.jpg

Bij de vormgeving van het boek komt meer kijken dan het ontwerpen van een cover. De omslag bestaat ook uit een rug- en achterzijde. Voor de achterzijde is er een flaptekst nodig. Ook is er het binnenwerk, waarbij er de keuze is tussen verschillende lettertypes, marges, etc. Door vormgever Erik de Bruin is dit tot stand gebracht. Vervolgens is er een drukproef gemaakt. Dat resultaat werd door redactrice Connie Harkema op zaken als afbreekfouten en de invulling van de regels gecontroleerd, waarbij gelet wordt of er teveel of te weinig wit tussen zit.

Om een voorbeeld van een afbreekfout te geven: een zin eindigt met het woord milkshakes, maar het past net niet op de regel. De computer breekt zoiets meteen af, maar soms klopt het niet. In het boek stond er 'milks-hakes' (milks- op de ene regel, shakes op de regel daaronder) in plaats van 'milk-shakes'.

Ook ik kreeg de vormgegeven tekst in een pdf-bestand toegezonden. Het is eerst wel vreemd je boek heel anders te zien. In plaats van een lap tekst in Word, staat het verhaal op boekformaat. De tekst wordt ook nog eens voorafgegaan door het colofon en de titelpagina. In totaal telt het boek nu ruim 300 bladzijden.

Het interview met Erik de Bruin (zie hieronder) geeft meer inzicht in de verschillende aspecten van de vormgeving. Hij gaat daarbij ook in op de coververkiezing en de vele reacties die binnenkwamen.

3 Het interview met Erik de Bruin, de vormgever

Sinds 1998 is de in Hengelo werkende grafisch ontwerper Erik de Bruin de drijvende kracht achter Varwig Design. Dit door hem opgerichte bedrijf is verantwoordelijk voor een flink aantal omslagen van boeken, die via uitgeverij Ellessy zijn uitgebracht. Ook voor Bij Verstek Veroordeeld ontwierp hij de omslag. Wie is hij en wat is zijn invloed op het eindproduct?

Lees dit boeiende en amusante kennismakingsinterview door op de volgende link te clicken:

http://home.hetnet.nl/~mpobooks/interviewErikDeBruin.htm

4 De flaptekst van 'Bij verstek veroordeeld'

Dat de flaptekst mensen kan motiveren om een boek al dan niet te kopen, is algemeen bekend. Daarom heb ik afgelopen zomer al een voorzetje hiervoor naar de uitgever gestuurd. Op basis daarvan wordt de uiteindelijke flaptekst geschreven. Dit is waarschijnlijk de tekst die je achterop zult aantreffen:

"Raimond van Vliet, directeur van een aannemingsbedrijf, neemt het met de regels niet zo nauw. Zo heeft hij het bedrijf weten uit te bouwen tot het imperium dat het nu is. Hij was van plan een uniek natuurgebied bouwklaar te maken om er een woonwijk te laten verrijzen. Maar veranderingen aan hetbestemmingsplan hebben daar een stokje voor gestoken, tot grote woede van Van Vliet. Sindsdien leeft hij in onmin met de plaatselijke bevolking.

Drie van zijn vrienden zijn hevig in de aannemer teleurgesteld en hebben het voornemen opgevat het recht in eigen hand te nemen. Maar bij de uitvoering van hun plan stuiten zij op onverwachte tegenstand die vriendschappen onder druk zet en levens in gevaar brengt."

_________

Mocht je het boek nu al willen bestellen, dan heb je onderstaande informatie nodig. In principe is het ISBN voldoende. Boekhandels in Nederland kunnen het boek bestellen via het Centraal Boekhuis. In Belgi kunnen boekhandels terecht bij Maklu in Antwerpen.

ISBN: 9076968322

Titel: Bij verstek veroordeeld

Auteur: M.P.O. Books

Uitgeverij: Ellessy

5 Nieuwe boekrecensies

De website is vandaag verrijkt met zeven recensies. Het gaat om boeken van buitenlandse auteurs. Deze recensies zijn eerder gepubliceerd via Crimezone.nl.

Kate Sedley - De Marskramer En De Dood

Rosemary Rowe - Het Mozaek Van Germanicus

Peter May - Het Vierde Offer

James Lee Burke - Harthout

Nicci French - De Verborgen Glimlach

Michael Jecks - De Heks Van Wefford

Henning Mankell - De Witte Leeuwin

Je vindt deze recensies via de volgende link:

http://home.hetnet.nl/~mpobooks/recensies9.htm

6 Verantwoording

Deze nieuwsbrief werd zorgvuldig samengesteld en verstuurd aan iedereen die zich vrijwillig ervoor aanmeldde. Mocht je deze e-mail tegen je wens ontvangen, dan kun je jezelf uitschrijven door dit berichtje terug te zenden onder vermelding van: 'afmelding'. Je zult dan zo spoedig mogelijk uit het adresboek verwijderd worden.

http://www.mpobooks.nl

Naar het nieuwsbriefoverzicht

 

 

Ook verkrijgbaar:

De dood van Callista de Vries (2012)

Bestel De dood van Callista de Vries bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

Download gratis preview / In de boekhandel / Bekijk promofilmpje vanaf Grebbeberg (Youtube) / Lees fragment / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Een goed opgebouwde, spannende en boeiende detective, met veel nieuwe verwikkelingen en een verrassend en aannemelijk slot - drs. Madelon de Swart, Biblion

De dood van Callista De Vries van M.P.O. Books heeft alle elementen van een goed misdaadverhaal in zich: een niet te voor de hand liggende verhaallijn, een interessant slachtoffer, een politieteam met een eigen verhaal, verrassende wendingen - Isabelle Notelaers, De Leeswolf

De dood van Callista de Vries is van start tot eind een spannend boek - Svenja van der Tol, Crimezone

M.P.O. Books heeft het weer voor elkaar weten te boksen om de lezer voor enkele uren de wereld om zich heen te laten vergeten - Eva Krap, Spentakel.nl

Marco Books blijft rustig doorschrijven over het politieteam Heuvelrug, en dat gaat hem steeds beter af - Ed van Eeden, Detective en Thrillergids

Stimulating read - Detection by Moonlight

Het is onbegrijpelijk dat zijn boeken nog steeds niet door de grote boekenketens worden verkocht - Saskia Schouten, Boekenmening.nl

Benieuwd naar De dood van Callista de Vries? Download dan gratis de e-boek preview en lees de eerste veertig pagina's!
E-boek preview (.epub) f E-boek preview (.doc)

De laatste kans (2011)

Bestel De laatste kans bij de plaatselijke boekhandel!

Bestellen bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Lees fragment / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

In zijn onderkoelde stijl laat Books zijn politiemensen via noest recherchewerk zeer langzaam maar zeer zeker dichterbij de oplossing van de beide zaken komen - Vrij Nederland, Detective- en Thrillergids

Zeer genoten van dit boek - Jolanda, Thrillerhyves

M.P.O Books heeft met dit deel weer een detective van groot formaat geschreven - Eva Krap, BangerSisters.nl

This is a lavishly plotted detective story - Detection by moonlight

Een vlot vertelde en interessante politieroman met aardige vondsten (ook wat structuur betreft) en een goed uitgewerkt plot - Biblion

De blikvanger (2010)

Bestel De blikvanger bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Bekijk demofilmpje (Youtube) / Voorleesfilmpje (Youtube) / Lees proloog / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Tenslotte mag geconcludeerd worden dat De blikvanger ook een echte blikvanger voor filmregisseurs kan zijn! Een geslaagd verhaal vol verrassing en met veel kennis van zaken opgebouwd! - Cees van Rhienen, Crimezone.nl

De lezer die in deze omgeving woont of is opgegroeid, zal regelmatig de neiging hebben de locaties uit het boek op te zoeken, ware het niet dat de spanning die de auteur in De blikvanger weet op te bouwen je aan je stoel gekluisterd houdt - Janet Jongejan, Ditiswijk.nl

Vlot leesbaar boek met voor de lokale lezer veel herkenningspunten - Jan Ruijne, Rhenense Betuwse Krant/Rijnpost

Een fantasierijke politieroman - Biblion

Een heerlijk spannend boek om te lezen op vakantie en zo toch een beetje het thuisgevoel te houden - Ali van Vemde, 't Groentje

Bij verstek veroordeeld (speciale heruitgave, 2011)

Bestel Bij verstek veroordeeld bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Bekijk ludiek filmpje (Youtube) / Lees voorwoord / Lees eerste hoofdstuk / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Vlot geschreven detective die van begin tot eind spannend is - Biblion

M.P.O Books weet de spanning er van begin tot eind in te houden door de
onverwachte wendingen, maar ook de duidelijke karakteromschrijvingen
- Eva Krap, BangerSisters.nl

Het klinkt allemaal macaber, maar Books heeft alles met een knipoog genoteerd. Zodat een ouderwetse policier met harde randjes genoeglijk wegleest. Mooie plot! - Feije Wieringa, Highlife Magazine

Ik had moeite om het boek weg te leggen - Babbels Magazine

Niet meer nieuw verkrijgbaar:

Gedragen haat

Bestellen / Bekijk de RTV Utrecht reportage (Youtube) / In de bibliotheek

De Bloedzuiger

Bestellen / Bekijk de trailer / In de bibliotheek

Bij Verstek Veroordeeld

Bestellen / Bekijk de trailer / Bekijk het RTV Utrecht interview (Youtube) / In de bibliotheek