Header - M.P.O. Books


Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van schrijver M.P.O. Books

De boeken

De bloedzuiger - herziene uitgave 2017

Bestel De bloedzuiger bij de plaatselijke boekhandel!

Of anders online: AKO, Bol.com, Bruna.nl, ECI, E-Pulp Publishers - Webshop, Libris, The Read Shop, Standaard Boekhandel.

De ouders keerden niet terug (Anne van Doorn)

Bestel De ouders keerden niet terug bij de plaatselijke boekhandel!

Of online:

Bol.com | Bruna.nl | Eci.nl | E-Pulp Publishers - Webshop | Libris | The Read Shop | Standaardboekhandel.be

Anne van Doorn heeft met De ouders keerden niet terug een verrassend leuke detective-achtig mysterie geschreven - Thrillzone.nl

Bij verstek veroordeeld - e-book

Het eerste deel nu als e-book verkrijgbaar, voor slechts 4,95 euro!

Ako.nl, Amazon.nl, Blz.nl, Boek.be, boeken.com, Bol.com, Bruna.nl, ECI.nl, E-Pulp Publishers - Webshop, Kobo.com, Libris.nlReadshop.nl en Standaard Boekhandel.

Cruise control

Bestel Cruise control bij de plaatselijke boekhandel!

Of anders online:

Nederland: AKO.nl, BLZ.nl, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Van Stockum

Vlaanderen: Cosmox.be, ECI.be, Standaardboekhandel.be

Schrijven is... een afgesloten huis

Bekijk de voorleesfilmpjes op Youtube!

Bestel Schrijven is... een afgesloten huis bij de plaatselijke boekhandel!

Of online:

Paperback (Nederland): AKO, BLZ, Bol, Bruna, Cosmox, ECI, Libris, The read shop, Van Stockum

(Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

E-book: AKO, Bol, Bruna, Cosmox, ECI, The read shop, Van Stockum / Cosmox.be / ECI.be / Standaard Boekhandel.be

Benieuwd naar Schrijven is... een afgesloten huis? Download nu gratis de e-book preview en lees de inhoudsopgave en het voorwoord!
E-boek preview (pdf) óf E-boek preview (.htm)

Een afgesloten huis

Bezoek EenAfgeslotenHuis.nl - voor filmpjes, artikelen en meer informatie

Bestel Een afgesloten huis nu bij de plaatselijke boekhandel!

Of online (Nederland): AKO, BLZ, Bol, Cosmox, ECI, Libris, The read shop, Van Stockum, Wohi.nl.

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

Books zou best eens een van de toekomstige winnaars van De Gouden Strop kunnen zijn. Een afgesloten huis is geslaagd, goed geschreven, met snelheid en spannende momenten - Biblion

Books heeft de gave om het genre detective naar een hoger plan te tillen. Niet alleen zit het verhaal vol plotwendingen waardoor de spanning hoogtij viert, ook weet hij zijn personages voldoende uit te diepen waardoor er een zeer levendig verhaal is ontstaan vol intrige, spanning, romantiek en zelfs humor - Eva Krap, BangerSisters.nl

Een vlot geschreven, spannend verhaal met verrassingen. Een boek van Nederlandse bodem voor vele uren leesplezier - TheSword Magazine

Een spannend verhaal, met verrassende elementen om het boek goed te laten lopen - Felice Beekhuis, Boekenbijlage.nl

Dit boek maakt de lezer nieuwsgierig naar andere delen uit de serie over de Utrechtse Heuvelrug - Katleen Scheers, Crimezone

Ook nu weer is M.P.O. Books er in geslaagd om de lezers van het begin tot het eind te boeien - Ali van Vemde, 't Groentje

Een afgesloten huis is one of the best in the series - Beneath the Stains of Time

Ook met humor is het verhaal rijkelijk doorspekt - Léon van Zijl, Trefpunt Houten

Een aanrader voor de liefhebbers van dit genre - Saskia Schouten, Boekenmening.nl

Benieuwd naar Een afgesloten huis? Download nu gratis de e-boek preview en lees de eerste veertig pagina's!
E-boek preview (.epub) óf E-boek preview (.doc)

Dodelijke hobby - gratis e-boek!

Paperback novelle en twee korte verhalen extra. Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Bestel Dodelijke hobby bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

E-boek ... gratis! (alleen novelle, zonder extra's):

Downloaden (.epub - voor e-readers)
Of: downloaden (.epub in een .zip - voor de pc)
Of: downloaden (.pdf - voor de pc)

A well-written crime story that literally keeps you guessing until the end - Beneath the stains of time

A well plotted mystery - More than a reading journal

Al met al een leuk boekje. Het las lekker weg. Aan te raden voor mensen die een cozy mystery leuk vinden - De boekblogger

 

 

DVD 'Hoge bomen in de misdaad'

bestellen

dvd

Titel: Hoge bomen in de misdaad

Genre: true crime

Regiocode: 2

Beeldformaat: 16:9
Duur: circa 195 minuten
Producent: Just Entertainment (http://www.justentertainment.nl)
DVD bevat de afleveringen: Willem van de Moosdijk; Aage M; Zwarte Joop; Klaas Bruinsma; Bettien Martens; Michel van Rijn
EAN: 8717344731140
Kijkwijzer: vanaf 16 jaar (op de box staat: 12)

Inhoud

In 2007 zond de AVRO de documentaireserie Hoge bomen in de misdaad uit. Zes afleveringen over zes Nederlandse criminelen zijn in deze box bijeengebracht op drie dvd's. Elke aflevering geeft een biografisch overzicht van het leven en werk van de betreffende misdadiger. Ook komen er mensen uit zijn/haar naaste omgeving aan het woord en in een aantal gevallen de hoofdpersoon zelf. Daarnaast bevatten de documentaires veel archiefmateriaal - originele filmbeelden, fragmenten uit polygoonjournaals en foto's - en in scène gezette gebeurtenissen uit het leven van de zes hoofdpersonen.

Willem van de Moosdijk (34 minuten) - Willem van de Moosdijk was een Brabantse oplichter die in de jaren zestig als Kruidendokter bekendheid genoot. Hij verkocht zogenaamd geneeskrachtige kruiden en bouwde zo een bedrijf op met chauffeurs in 22 bestelbusjes die de kruiden in Nederland en België bij mensen thuis aan de man brachten. Zijn imperium stortte in toen hij door televisiecoryfee Willem Duys aan de kaak werd gesteld.

In deze documentaire komen aan het woord: Frans van de Moosdijk (een zoon), Lenie Timmermans-Schoofs (een dienstmeisje), Harrie van Leuken (een chauffeur), Cas van Houtert (oud hoofdredacteur Eindhovens Dagblad), Piet van Tuijll (pastoor), Arie Sol (eigenaar restaurant Kruidenlucht), Peter Dillen (journalist), Jan Wildeboer Schut (een chauffeur).

Aage M (35 minuten) - Aage Meinesz stond in de jaren zeventig bekend als de meesterkraker. Met zijn thermische lans wist hij alle kluizen open te krijgen. Hij was tegelijkertijd een man met bepaalde principes: hij wilde alleen stelen van de rijken en geweld was bij hem niet toegestaan. Grappig zijn de archiefbeelden van Aage M te gast in de show van Willem Duys.

In deze documentaire komen aan het woord: Aage Meinesz (een zoon), Allie Fens (een vriend), Sonja (een ex-vriendin), G. de Jongh Swemer (een oud-tante), de zus van Aage M, Hennie Gründeken (een ex-vriendin), Jan Blokdijk (een vriend), Jos van de Broek (adjunct directeur gevangenis Leeuwarden), Theo van Haaren (reclassering).

Zwarte Joop (35 minuten) - Zwarte Joop de Vries wordt beschouwd als de laatste penozekoning van de Wallen. Hij bouwde een seks- en gokimperium op, maar raakte aan lager wal toen een oud-werknemer wraak op hem nam door brand te stichten in seksclub Casa Rosso. Hierbij kwamen dertien mensen om het leven.

In deze documentaire komen aan het woord: Chris Dolman (chef beveiliging), Gerard Schroor (een vriend), Avril Culham (een vriendin), Bas van Hout (een pleegzoon), Jan Otten (Casa Rosso directeur), Gerrit Ketting.

Klaas Bruinsma (30 minuten) - Klaas Bruinsma was de eerste van een nieuwe lichting criminelen die niet terugdeinsden voor geweld. Verschillende liquidaties in het Amsterdamse circuit worden op zijn naam gezet, zoals de dood van kickbokskampioen André Brilleman en de Joegoslaaf Marianovic. Opvallend is dat hij uit een welgesteld milieu kwam. Zijn vader was de oprichter van de RAAK-frisdrankfabriek en multimiljonair.

In deze documentaire komen aan het woord: Van Kastel (oud-politiechef), Bart Middelburg (journalist), Bert Voskuil (journalist), Thea Moear (oud-compagnon), Heer Olivier (meesteroplichter), professor Van Duyne (criminoloog).

Bettien Martens (29 minuten) - In een door mannen gedomineerde wereld nam Bettien Martens een aparte plaats in. Zij werd geboren in Haarlem waar ze al jong droomde van een swingend leven. Ze greep haar eerste kans om uit haar milieu te breken en kwam terecht bij de jetset in Marbella in Spanje. Daar kwam ze in aanraking met de Colombiaanse drugsmaffia voor wie ze uiteindelijk als tussenpersoon ging werken.

In deze documentaire komen aan het woord: Sietse van der Hoek (journalist), Frank Bovenkerk (criminoloog), Cees Dekker (advocaat), Vittorio Rizzi (politiecommissaris te Milaan), Henk de Jong (rechercheur).

Michel van Rijn (29 minuten) - Michel van Rijn pleegde in de jaren zeventig de grootste kunstroof van na de Tweede Wereldoorlog. Dit deed hij door ikonen te stelen uit het door de Turken veroverde deel van Cyprus waar Griekse kerken rijkelijk met eeuwenoude schilderingen van heiligen waren versierd. Na zich jarenlang met de kunstroof beziggehouden te hebben, richt hij zich tegenwoordig op de bestrijding ervan. Maar hij is niet onomstreden.

In deze documentaire komen aan het woord: Arthur Brand (een vriend), Tasoula Hadjitofi (de voormalige consul van Cyprus), Ton Cremers (expert kunstbeveiliging) en Henk Schutten (journalist).

Beeldkwaliteit

Deze dvd-box bevat prachtige, kleurrijke en detailrijke beelden. Het verschil is groot wanneer archiefbeelden worden getoond die soms van beroerde kwaliteit zijn. Maar dat is de aardigheid ervan: het gaat dan om oud, exlusief beeldmateriaal.

Geluidskwaliteit

Deze dvd werd opgenomen in dolby digital 2.0, wat voor een prima geluid zorgt.

Eindconclusie

Deze dvd-box is een interessant product dat misdadigers van allerlei pluimage voor het voetlicht plaatst. Soms is het schokkend, soms grappig.

Naar dvd-recensies

 

 

 

Ook verkrijgbaar:

De dood van Callista de Vries (2012)

Bestel De dood van Callista de Vries bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

Download gratis preview / In de boekhandel / Bekijk promofilmpje vanaf Grebbeberg (Youtube) / Lees fragment / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Een goed opgebouwde, spannende en boeiende detective, met veel nieuwe verwikkelingen en een verrassend en aannemelijk slot - drs. Madelon de Swart, Biblion

De dood van Callista De Vries van M.P.O. Books heeft alle elementen van een goed misdaadverhaal in zich: een niet te voor de hand liggende verhaallijn, een interessant slachtoffer, een politieteam met een eigen verhaal, verrassende wendingen - Isabelle Notelaers, De Leeswolf

De dood van Callista de Vries is van start tot eind een spannend boek - Svenja van der Tol, Crimezone

M.P.O. Books heeft het weer voor elkaar weten te boksen om de lezer voor enkele uren de wereld om zich heen te laten vergeten - Eva Krap, Spentakel.nl

Marco Books blijft rustig doorschrijven over het politieteam Heuvelrug, en dat gaat hem steeds beter af - Ed van Eeden, Detective en Thrillergids

Stimulating read - Detection by Moonlight

Het is onbegrijpelijk dat zijn boeken nog steeds niet door de grote boekenketens worden verkocht - Saskia Schouten, Boekenmening.nl

Benieuwd naar De dood van Callista de Vries? Download dan gratis de e-boek preview en lees de eerste veertig pagina's!
E-boek preview (.epub) óf E-boek preview (.doc)

De laatste kans (2011)

Bestel De laatste kans bij de plaatselijke boekhandel!

Bestellen bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Lees fragment / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

In zijn onderkoelde stijl laat Books zijn politiemensen via noest recherchewerk zeer langzaam maar zeer zeker dichterbij de oplossing van de beide zaken komen - Vrij Nederland, Detective- en Thrillergids

Zeer genoten van dit boek - Jolanda, Thrillerhyves

M.P.O Books heeft met dit deel weer een detective van groot formaat geschreven - Eva Krap, BangerSisters.nl

This is a lavishly plotted detective story - Detection by moonlight

Een vlot vertelde en interessante politieroman met aardige vondsten (ook wat structuur betreft) en een goed uitgewerkt plot - Biblion

De blikvanger (2010)

Bestel De blikvanger bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Bekijk demofilmpje (Youtube) / Voorleesfilmpje (Youtube) / Lees proloog / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Tenslotte mag geconcludeerd worden dat De blikvanger ook een echte blikvanger voor filmregisseurs kan zijn! Een geslaagd verhaal vol verrassing en met veel kennis van zaken opgebouwd! - Cees van Rhienen, Crimezone.nl

De lezer die in deze omgeving woont of is opgegroeid, zal regelmatig de neiging hebben de locaties uit het boek op te zoeken, ware het niet dat de spanning die de auteur in De blikvanger weet op te bouwen je aan je stoel gekluisterd houdt - Janet Jongejan, Ditiswijk.nl

Vlot leesbaar boek met voor de lokale lezer veel herkenningspunten - Jan Ruijne, Rhenense Betuwse Krant/Rijnpost

Een fantasierijke politieroman - Biblion

Een heerlijk spannend boek om te lezen op vakantie en zo toch een beetje het thuisgevoel te houden - Ali van Vemde, 't Groentje

Bij verstek veroordeeld (speciale heruitgave, 2011)

Bestel Bij verstek veroordeeld bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Bekijk ludiek filmpje (Youtube) / Lees voorwoord / Lees eerste hoofdstuk / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Vlot geschreven detective die van begin tot eind spannend is - Biblion

M.P.O Books weet de spanning er van begin tot eind in te houden door de
onverwachte wendingen, maar ook de duidelijke karakteromschrijvingen
- Eva Krap, BangerSisters.nl

Het klinkt allemaal macaber, maar Books heeft alles met een knipoog genoteerd. Zodat een ouderwetse policier met harde randjes genoeglijk wegleest. Mooie plot! - Feije Wieringa, Highlife Magazine

Ik had moeite om het boek weg te leggen - Babbels Magazine

Niet meer nieuw verkrijgbaar:

Gedragen haat

Bestellen / Bekijk de RTV Utrecht reportage (Youtube) / In de bibliotheek

De Bloedzuiger

Bestellen / Bekijk de trailer / In de bibliotheek

Bij Verstek Veroordeeld

Bestellen / Bekijk de trailer / Bekijk het RTV Utrecht interview (Youtube) / In de bibliotheek