Header - M.P.O. Books


Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van schrijver M.P.O. Books

De boeken

De bloedzuiger - herziene uitgave 2017

Bestel De bloedzuiger bij de plaatselijke boekhandel!

Of anders online: AKO, Bol.com, Bruna.nl, ECI, E-Pulp Publishers - Webshop, Libris, The Read Shop, Standaard Boekhandel.

De ouders keerden niet terug (Anne van Doorn)

Bestel De ouders keerden niet terug bij de plaatselijke boekhandel!

Of online:

Bol.com | Bruna.nl | Eci.nl | E-Pulp Publishers - Webshop | Libris | The Read Shop | Standaardboekhandel.be

Anne van Doorn heeft met De ouders keerden niet terug een verrassend leuke detective-achtig mysterie geschreven - Thrillzone.nl

Bij verstek veroordeeld - e-book

Het eerste deel nu als e-book verkrijgbaar, voor slechts 4,95 euro!

Ako.nl, Amazon.nl, Blz.nl, Boek.be, boeken.com, Bol.com, Bruna.nl, ECI.nl, E-Pulp Publishers - Webshop, Kobo.com, Libris.nlReadshop.nl en Standaard Boekhandel.

Cruise control

Bestel Cruise control bij de plaatselijke boekhandel!

Of anders online:

Nederland: AKO.nl, BLZ.nl, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Van Stockum

Vlaanderen: Cosmox.be, ECI.be, Standaardboekhandel.be

Schrijven is... een afgesloten huis

Bekijk de voorleesfilmpjes op Youtube!

Bestel Schrijven is... een afgesloten huis bij de plaatselijke boekhandel!

Of online:

Paperback (Nederland): AKO, BLZ, Bol, Bruna, Cosmox, ECI, Libris, The read shop, Van Stockum

(Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

E-book: AKO, Bol, Bruna, Cosmox, ECI, The read shop, Van Stockum / Cosmox.be / ECI.be / Standaard Boekhandel.be

Benieuwd naar Schrijven is... een afgesloten huis? Download nu gratis de e-book preview en lees de inhoudsopgave en het voorwoord!
E-boek preview (pdf) f E-boek preview (.htm)

Een afgesloten huis

Bezoek EenAfgeslotenHuis.nl - voor filmpjes, artikelen en meer informatie

Bestel Een afgesloten huis nu bij de plaatselijke boekhandel!

Of online (Nederland): AKO, BLZ, Bol, Cosmox, ECI, Libris, The read shop, Van Stockum, Wohi.nl.

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

Books zou best eens een van de toekomstige winnaars van De Gouden Strop kunnen zijn. Een afgesloten huis is geslaagd, goed geschreven, met snelheid en spannende momenten - Biblion

Books heeft de gave om het genre detective naar een hoger plan te tillen. Niet alleen zit het verhaal vol plotwendingen waardoor de spanning hoogtij viert, ook weet hij zijn personages voldoende uit te diepen waardoor er een zeer levendig verhaal is ontstaan vol intrige, spanning, romantiek en zelfs humor - Eva Krap, BangerSisters.nl

Een vlot geschreven, spannend verhaal met verrassingen. Een boek van Nederlandse bodem voor vele uren leesplezier - TheSword Magazine

Een spannend verhaal, met verrassende elementen om het boek goed te laten lopen - Felice Beekhuis, Boekenbijlage.nl

Dit boek maakt de lezer nieuwsgierig naar andere delen uit de serie over de Utrechtse Heuvelrug - Katleen Scheers, Crimezone

Ook nu weer is M.P.O. Books er in geslaagd om de lezers van het begin tot het eind te boeien - Ali van Vemde, 't Groentje

Een afgesloten huis is one of the best in the series - Beneath the Stains of Time

Ook met humor is het verhaal rijkelijk doorspekt - Lon van Zijl, Trefpunt Houten

Een aanrader voor de liefhebbers van dit genre - Saskia Schouten, Boekenmening.nl

Benieuwd naar Een afgesloten huis? Download nu gratis de e-boek preview en lees de eerste veertig pagina's!
E-boek preview (.epub) f E-boek preview (.doc)

Dodelijke hobby - gratis e-boek!

Paperback novelle en twee korte verhalen extra. Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Bestel Dodelijke hobby bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

E-boek ... gratis! (alleen novelle, zonder extra's):

Downloaden (.epub - voor e-readers)
Of: downloaden (.epub in een .zip - voor de pc)
Of: downloaden (.pdf - voor de pc)

A well-written crime story that literally keeps you guessing until the end - Beneath the stains of time

A well plotted mystery - More than a reading journal

Al met al een leuk boekje. Het las lekker weg. Aan te raden voor mensen die een cozy mystery leuk vinden - De boekblogger

 

 

 

DVD Rear Window

bestellen

dvd

Titel: Rear window (1954)

Genre: psychologische thriller

Regiocode: 2

Ondertiteling: Nederlands
Duur: 109 minuten (film) 77 minuten (extra's)
Producent: Universal
EAN: 325990257425
Kijkwijzer: vanaf 12 jaar, bevat gewelddadige en angstige situaties

Inhoud

Persfotograaf Jefferies (James Stewart) moet zich zeven weken rustig houden omdat hij zijn been heeft gebroken. Uit verveling staart hij de hele dag en nacht uit het raam van zijn New Yorkse appartement en volgt de levens van zijn buurtgenoten wiens appartementen op dezelfde binnenplaats uitkijken. Het lijkt een tamelijk onschuldig tijdverdrijf. Maar dan ziet Jefferies in een zeer regenachtig nacht zijn overbuurman enkele keren zijn appartement verlaten met een koffer, om vervolgens terug te keren. Zijn gehandicapte vrouw wordt daarna niet meer gezien, terwijl de twee ruzie hebben gehad. Hij zou haar toch niet hebben vermoord?

Rear window was in de jaren vijftig een kassucces en leverde verschillende nominaties voor belangrijke filmprijzen op. De film is een subtiele psychologische thriller van de befaamde regisseur Alfred Hitchcock waarin het niet draait om actie. Vrijwel de gehele film is zelfs opgenomen vanuit dezelfde kamer waarin Jefferies zijn tijd doorbrengt. Het gegluur uit het raam wisselt hij af met gesprekken met zijn vriendin Lisa Fremont (gespeeld door Grace Kelly), die niet geloven wil dat de overbuurman een moord zou hebben gepleegd, met verpleegster Stella, die gluren verwerpelijk vindt, en met rechercheur Thomas Doyle, die niet overtuigd raakt van de zogenaamde moord. Beeldt Jefferies zich wat in?

Je kunt Rear window zien als een soort raamvertelling, met Jeffries als de centrale aanschouwer van verschillende levensverhalen. Er zijn bijvoorbeeld ook luchtige verhaallijnen: een pasgetrouwd stel dat geen genoeg van elkaar schijnt te krijgen, en een danseresje dat haar pasjes thuis oefent en over mannelijke belangstelling niet te klagen heeft. Dan is er ook nog een stel dat tijdens warme nachten op het balkon slaapt, een dame die tevergeefs aan de man probeert te komen, en een pianist die worstelt met zijn muziek. En Jefferies en zijn vriendin hebben hun onderlinge strubbelingen. Alle verhaallijnen krijgen een dramatische twist, en met een lange shot op het eind wordt elk mooi afgesloten.

Dit is geen film voor actieliefhebbers, daarvoor lijkt er te weinig te gebeuren, en het echte drama - de veronderstelde moord - wordt niet in beeld gebracht, alles wordt alleen gesuggereerd, heel subtiel. Filmmaker Alfred Hitchcock brengt in beeld wat Jefferies ziet, en hoe hij daar nonverbaal op reageert. Veel wordt daardoor niet benoemd, maar getoond met aanwijzingen die de kijker wellicht de eerste keer zullen ontgaan. Ik vrees dat veel moderne kijkers in slaap zullen vallen bij dit desondanks knappe verhaal, want wie heeft in de eenentwintigste eeuw nog geduld voor een breed uitgesponnen drama dat pas op het eind echt nagelbijtend spannend wordt? Misschien is dit ook een rolprent die je meer dan eens moet hebben gezien om hem op volle waarde te schatten.

Beeldkwaliteit

Bij een oude film moet je niet te hoge verwachtingen hebben. Maar hier gaat het om een gerestaureerde film, met heldere, kleurrijke beelden, al zijn ze niet niet helemaal levensecht. Wie erop let ziet kleine beschadigingen en vlekjes, al wordt het nooit storend. De restauratie heeft de film goed gedaan.

Geluidskwaliteit

Het geluid is redelijk goed. Opvallend is dat er weinig gebruik wordt gemaakt van spannende achtergrondmuziek. De meeste geluiden worden geproduceerd door de buurtbewoners zelf, waaronder een componist die een muziekstuk op zijn piano uitprobeert. De film is beschikbaar in mono 2.0.

Extra's

Deze editie bevat een aantal extra's:

- The making of (55 minuten) - In deze lange documentaire uit 2000 komen filmmakers aan het woord die het oeuvre van Alfred Hitchcock goed kennen, evenals de dochter van de beroemde regisseur en filmmaker, en mensen die betrokken waren bij de totstandkoming van Rear window. Er zijn zelfs enkele korte fragmenten van een audio-interview met de grootmeester zelf. De documentaire gaat niet alleen over Hitchcock, maar ook over het decor, de muziek, de acteurs en de restauratie van de film. Interessant voor wie wil nagenieten van de film, mede door de filmbeelden - enkele hoogtepunten - die getoond worden.

- Featurette (13 minuten) - In deze korte documentaire uit 2000 komt scenarioschrijver John Michael Hayes aan het woord. Hij vertelt hoe hij door Hitchcock in dienst werd genomen en hoe vervolgens het scenario ontstond in nauwe samenwerking met de regisseur en de hoofdrolspelers. Wel irritant hoe hij elke keer met zijn tong zijn lippen bevochtigd. Een echte tic van de beste man!

- Expositie - Hierin komen 46 foto's (zwartwit) van de set en de acteurs en gekleurde filmaffiches en posters voorbij.

- Trailer (6 minuten)- James Stewart vertelt over vijf gerestaureerde Hitchcockfilms, te weten: Vertigo, The man who knew too much, Rope, The trouble with Harry en Rear window.

- Bioscooptrailer (2 minuten) - Zonder ondertiteling.

Eindconclusie

Dit is een film waarin de geduldige kijker rijkelijk wordt beloond. Rear window draait niet om actie, maar om suggestie. Persfotograaf Jefferies kijkt de hele dag uit het raam en meent dat zijn overbuurman een moord heeft gepleegd. Is dat ook echt zo? Met Jefferies wordt de kijker ook een voyeur die de kleine tafereeltjes in de levens van de buurtbewoners volgt. Pas tegen het eind van de film neemt de spanning toe. De moderne filmliefhebber zal de verhaalontwikkeling waarschijnlijk te langzaam vinden. Wie blijft opletten, wordt beloond en kan vervolgens met de vele extra's nagenieten.

Beeld- en geluidskwaliteit zijn redelijk goed, mede dankzij een restauratie.

Noot: deze dvd werd geleend uit de bibliotheek. Of exact dezelfde dvd nog verkrijgbaar is, inclusief alle extra's, is mij niet bekend.

Naar dvd-recensies

 

 

 

Ook verkrijgbaar:

De dood van Callista de Vries (2012)

Bestel De dood van Callista de Vries bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

Download gratis preview / In de boekhandel / Bekijk promofilmpje vanaf Grebbeberg (Youtube) / Lees fragment / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Een goed opgebouwde, spannende en boeiende detective, met veel nieuwe verwikkelingen en een verrassend en aannemelijk slot - drs. Madelon de Swart, Biblion

De dood van Callista De Vries van M.P.O. Books heeft alle elementen van een goed misdaadverhaal in zich: een niet te voor de hand liggende verhaallijn, een interessant slachtoffer, een politieteam met een eigen verhaal, verrassende wendingen - Isabelle Notelaers, De Leeswolf

De dood van Callista de Vries is van start tot eind een spannend boek - Svenja van der Tol, Crimezone

M.P.O. Books heeft het weer voor elkaar weten te boksen om de lezer voor enkele uren de wereld om zich heen te laten vergeten - Eva Krap, Spentakel.nl

Marco Books blijft rustig doorschrijven over het politieteam Heuvelrug, en dat gaat hem steeds beter af - Ed van Eeden, Detective en Thrillergids

Stimulating read - Detection by Moonlight

Het is onbegrijpelijk dat zijn boeken nog steeds niet door de grote boekenketens worden verkocht - Saskia Schouten, Boekenmening.nl

Benieuwd naar De dood van Callista de Vries? Download dan gratis de e-boek preview en lees de eerste veertig pagina's!
E-boek preview (.epub) f E-boek preview (.doc)

De laatste kans (2011)

Bestel De laatste kans bij de plaatselijke boekhandel!

Bestellen bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Lees fragment / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

In zijn onderkoelde stijl laat Books zijn politiemensen via noest recherchewerk zeer langzaam maar zeer zeker dichterbij de oplossing van de beide zaken komen - Vrij Nederland, Detective- en Thrillergids

Zeer genoten van dit boek - Jolanda, Thrillerhyves

M.P.O Books heeft met dit deel weer een detective van groot formaat geschreven - Eva Krap, BangerSisters.nl

This is a lavishly plotted detective story - Detection by moonlight

Een vlot vertelde en interessante politieroman met aardige vondsten (ook wat structuur betreft) en een goed uitgewerkt plot - Biblion

De blikvanger (2010)

Bestel De blikvanger bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Bekijk demofilmpje (Youtube) / Voorleesfilmpje (Youtube) / Lees proloog / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Tenslotte mag geconcludeerd worden dat De blikvanger ook een echte blikvanger voor filmregisseurs kan zijn! Een geslaagd verhaal vol verrassing en met veel kennis van zaken opgebouwd! - Cees van Rhienen, Crimezone.nl

De lezer die in deze omgeving woont of is opgegroeid, zal regelmatig de neiging hebben de locaties uit het boek op te zoeken, ware het niet dat de spanning die de auteur in De blikvanger weet op te bouwen je aan je stoel gekluisterd houdt - Janet Jongejan, Ditiswijk.nl

Vlot leesbaar boek met voor de lokale lezer veel herkenningspunten - Jan Ruijne, Rhenense Betuwse Krant/Rijnpost

Een fantasierijke politieroman - Biblion

Een heerlijk spannend boek om te lezen op vakantie en zo toch een beetje het thuisgevoel te houden - Ali van Vemde, 't Groentje

Bij verstek veroordeeld (speciale heruitgave, 2011)

Bestel Bij verstek veroordeeld bij de plaatselijke boekhandel!

Of online bij: AKO, Bol.com, Bruna.nl, Cosmox.nl, ECI.nl, Libris.nl, Noord Nederlandse Boekhandel, The read shop (of andere webwinkels)

Of online (Vlaanderen): Cosmox, ECI, Standaard Boekhandel

In de boekhandel / Bekijk ludiek filmpje (Youtube) / Lees voorwoord / Lees eerste hoofdstuk / Bekijk omslag (pdf) / In de bibliotheek

Vlot geschreven detective die van begin tot eind spannend is - Biblion

M.P.O Books weet de spanning er van begin tot eind in te houden door de
onverwachte wendingen, maar ook de duidelijke karakteromschrijvingen
- Eva Krap, BangerSisters.nl

Het klinkt allemaal macaber, maar Books heeft alles met een knipoog genoteerd. Zodat een ouderwetse policier met harde randjes genoeglijk wegleest. Mooie plot! - Feije Wieringa, Highlife Magazine

Ik had moeite om het boek weg te leggen - Babbels Magazine

Niet meer nieuw verkrijgbaar:

Gedragen haat

Bestellen / Bekijk de RTV Utrecht reportage (Youtube) / In de bibliotheek

De Bloedzuiger

Bestellen / Bekijk de trailer / In de bibliotheek

Bij Verstek Veroordeeld

Bestellen / Bekijk de trailer / Bekijk het RTV Utrecht interview (Youtube) / In de bibliotheek